Palvelut

Lääkäripalvelut

Lääkäripalvelumme toimivat joko etäkonsultaationa tai videovastaanottona.

Etäkonsultaatio tarkoittaa käytännössä sitä, että vastaanotolla tai kotona sairaanhoitajan/terveydenhoitajan tekemien tutkimusten ja lisäselvitysten pohjalta lääkäri voi tarvittaessa aloittaa esim. lääkekuurin tulehduksen hoitoon, tehdä muutoksia voimassaolevaan lääkitykseen, antaa jatkohoito-ohjeita tai lähettää jatkotutkimuksiin.

Käytössämme on sekä yleislääkäreitä että eri alojen erikoislääkäreitä. Tarvittaessa varaamme videovastaanoton lääkärille jolloin asioitte lääkärin kanssa ruudun välityksellä. Hoitaja on myös paikalla vastaanotolla jolloin hän voi tarvittaessa ottaa esim. lääkärin pyytämiä lisätutkimuksia.

Lääkäripäiviä pidämme n. kerran kuukaudessa jolloin lääkäri on tavattavissa henkilökohtaisesti. Lääkäripäivistä ilmoittelemme erikseen.

Sairaanhoitajapalvelut

Sairaanhoitajan vastaanotolle voitte tulla akuuttien vaivojen takia esim. vuotavat haavat, palovammat, erilaiset tulehdukset, todistukset sairauspoissaoloon jne.

Sairaanhoitajan vastaanotolla hoidamme pintahaavojen ompelun/liimauksen, ompeleiden/hakasten poiston, korvahuuhtelut, erilaiset lääkeinjektiot, erilaiset akuutit/krooniset haavanhoidot, pikanäytteiden oton (esim. CRP).

Terveydenhoitajapalvelut

Terveydenhoitajan vastaanotolla hoidamme pitkäaikaissairauksia esim. diabetesta, verenpainetautia sekä niiden seurantaa ja ohjausta.

Terveydenhoitajan vastaanotolla panostamme sairauksien ennaltaehkäisyyn. Mikäli olette huolissanne esim. kolesteroli- tai verensokeriarvoistanne, otamme laboratoriokokeet asian selvittämiseksi ja tarvittaessa suunnittelemme jatkotoimenpiteet.

Terveydenhoitajan vastaanotolla hoidamme matkailijoiden rokotukset resepteineen sekä muut rokotukset.

Laboratoriopalvelut

Meille voitte tulla laboratoriokokeeseen ilman ajanvarausta joko lääkärin lähetteellä, Keski-Suomen keskussairaalan lähetteellä tai ilman mitään lähetettä.

Laboratoriokokeet lääkärin lähetteellä: Ottakaa lähete mukaanne laboratorioon. Otamme tarvittavat näytteet ja toimitamme laboratoriotulokset Teille ennalta sovitulla tavalla, jolloin voitte ottaa ne mukaanne esim.  lääkärin vastaanotolle.

Laboratoriokokeet Keski-Suomen keskussairaalan lähetteellä: Tullessanne keskussairaalan määräämiin laboratoriokokeisiin toivomme yhteydenottoa etukäteen otettavista tutkimuksista. Ottakaa keskussairaalasta tullut lähete mukaanne laboratorioon. Tutkimustulokset menevät suoraan lähettävälle lääkärille keskussairaalaan.

Laboratorioon ilman lähetettä: Tulkaa laboratorioon. Kartoitamme yhdessä haluamanne laboratoriokokeet, otamme näytteet ja tarvittaessa konsultoimme lääkäriä tutkimustuloksistanne.

Otamme myös pikanäytteitä jolloin tulokset ovat käytettävissä 1-5 minuutin kuluessa. Näihin pikanäytteisiin kuuluvat: CRP (tulehdusarvo), Hb (hemoglobiini), verensokeri sekä Streptokokki A -nielunäyte.

Kotisairaanhoitopalvelut

Kotisairaanhoidon palveluihin kuuluvat kaikki edellä mainitut palvelumuodot. Voimme käydä kotonanne tekemässä esim. haavahoitoja. Lisäksi kotisairaanhoitopalveluihimme kuuluvat sellaiset suonensisäiset lääkitykset, jotka on aloitettu sairaalassa ja ovat soveltuvia annettavaksi myös kotioloissa esim. antibioottilääkitys.

Voitte ottaa meihin yhteyttä ja sopia kotona tehtävistä erilaisista tutkimuksista ja hoidoista.